Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. 12. 2015

Veltruský (Info)list

Veltruský (Info)list, informační příloha Veltruských listů, 2/2016, DUBEN 2016

PARČÍK U ZŠ: Je rozhodnuto, jak bude vypadat
Ve čtvrtek 21. dubna bude veřejnosti představena architektonická studie budoucí podoby parčíku. Přijďte se v době konání Jarního setkání v ZŠ (15–18 hod) podívat, co jste si naplánovali. 

Termíny prvních brigád jsou na světě
Nastává čas pustit se do práce. Podrobný plán prvních brigád je sice ještě v přípravné fázi, ale termíny jsou už dané. Jedná se o víkendy: 21. – 22. května11. – 12. června
Prosíme všechny pracovité lidi z Veltrus (a možná i okolí), kteří mají chuť společně přetvořit parčík v lepší místo a mají tyto víkendy ve svých kalendářích ještě volno, aby si je zarezervovali pro první brigády. Práce bude dost pro všechny věkové kategorie. Velmi pomůžou i napečené buchty pro brigádníky. Všem pomocníkům patří předem velké díky. 

Barbora Bělková

160425_infolist.jpg

Veltruský (Info)list, informační příloha Veltruských listů, 1/2016, ÚNOR 2016

Veltruští se zapojili do plánování proměny parčíku u školy

Plánovacího setkání se zúčastnilo téměř 50 lidí 

V pondělí 25. ledna se v Hasičském domě ve Veltrusích sešli občané, kteří měli chuť se spolupodílet na plánování nové podoby parčíku. Diskuzi s příchozími vedla konzultantka z Nadace VIA. Prioritou pro všechny je jednoznačně nová síť cest, lavičky, osvětlení a multifunkční prvek v podobě kombinace pódia, prolézaček či lezecké stěny (více na webu a fcb).

Druhé plánovací setkání se uskuteční ve čtvrtek 10. března 2016.

V čepelákově síni na měú jsou k vidění dětské návrhy parčíku

Tuto výstavu můžete navštívit až do konce února. Děti se rovněž shodují především v potřebě vylepšit chodníčky. Uvítaly by také lavičky a fontánu. Mají ovšem i spoustu jiných zajímavých nápadů.

Barbora Bělková

160128_infolist_parcik.jpg

 

Veltruský (Info)list, informační příloha Veltruských listů, 4/2015, LISTOPAD 2015

Parčík u školy ve Veltrusích získá v příštím roce novou podobu
Přípravy proměny jsou v plném proudu 
19. října se uskutečnila informační schůzka pro veřejnost. 1. listopadu se již sešel úzký tým a přesněji se definovaly jednotlivé role v týmu a jejich obsazení. I nadále se hledají třeba jen příležitostní pomocníci. Podrobnosti najdete na webu nebo facebooku.
Tým vybere architekta
Na schůzce byla vybrána pětice architektů, kterou tým v nejbližší době osloví. Architekt se bude účastnit veřejného plánování a svoje návrhy bude zakládat na potřebách místních obyvatel.
Veřejnost bude plánovat 25. ledna 2016 
Komu není parčík lhostejný, má možnost se zúčastnit v lednu 2016 veřejného plánování. Každý bude moci vyjádřit svá přání a nápady a poté i názor na další shromážděné návrhy. 
Lidé se mohou zúčastnit ankety nápadů
Pro ty, kteří se nemohou zúčastnit veřejného plánování, byla připravena anketa nápadů. Ta ovšem nemůže nahradit hlasování na lednové plánovací schůzce, bude pouze zdrojem inspirace. Podrobnosti jsou na webu.
Nápady přijdou i od dětí ze základní školy
Děti se budou moci vyjádřit v rámci kreativní činnosti na výtvarné výchově. I jejich nápady budou předány architektovi.
Barbora Bělková

151102_v-list_misto.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář