Jdi na obsah Jdi na menu
 


24. 10. 2015

17. a 18. září 2015 čerpal tým informace a inspiraci na semináři v Chržíně

První seminář se konal nedaleko velvarského Malvaňáku, vítěze v soutěži o nejlepší proměnu veřejného prostranství v roce 2015 (více viz http://www.nadacevia.cz/cz/aktuality/soutez-o-nejlepsi-promenu-verejneho-prostranstvi-2015)
 
První den byl věnován vzájemnému představení všech účastníků letošního programu Místo, kdo žijeme a sdílení projektů, cílů, očekávání, potřeb, radostí i obav. Měli jsme možnost si vyzkoušet, jakým způsobem bude ve Veltrusech probíhat sestavování týmu, dostali jsme návod, jak zmapovat všechny možné zdroje a proč. Lidé z Nadace Via nám vysvětili důležitost a přínosnost komunitního plánování a zapojování veřejnosti nejen do tohoto projektu.
 
Druhý den jsme si vyzkoušeli metody a možnosti plánování s veřejností včetně ukázkové procházky upravovaným prostorem a ukázky prvního veřejného plánování. Dostali jsme užitečné rady ohledně výběru architekta a byly nám vysvětleny základní pojmy z oblasti vytváření projektu a projektové dokumentace včetně nutných podkladů pro stavební úřad. Zároveň jsme od tiskové mluvčí společnosti Net4Gas získali cenné rady pro komunikaci s médii a tipy při psaní tiskovým zpráv a článků.
 
Oba dny byly doslova nabité zajímavými a novými informacemi a nápady a byl to důležitý první krok k začátku celého projektu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář