Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 10. 2015

V pondělí 19. října se uskutečnila první informační schůzka pro veřejnost

Členové týmu byli mile překvapeni zájmem a účastí. Schůzky se zúčastnilo 25 veltruských občanů a skoro všichni na sebe na konci schůzky zanechali kontakt s tím, že rádi nějakým způsobem přispějí.

Nejprve Soňa Dekastello představila celé pozadí projektu, důvody, proč se rodinné centrum Havránek rozhodlo poslat žádost o finanční dar, proč byl vybrán právě prostor mezi mateřskou a základní školou, čeho chce tým dosáhnout a za jakých podmínek.

Poté se slova ujala Kateřina Bláhová, konzultantka z Nadace VIA. Představila úspěšné projekty z celé republiky a přiblížila důležitost zapojování veřejnosti nejen do plánování, ale i do samotné realizace.

V závěrečné fázi byla možnost vyzkoušet jednu metodu plánování s veřejností. Vybralo se zástupné místo, abychom neplánovali cílový prostor. Lidé nejprve sdělovali, co se jim na prostoru líbí a nelíbí, později co si na místě představují. Nápady byly sepsány na flipchart a každý mohl pak lepítkovými bodíky ohodnotit důležitost všech nápadů. Poté by byly vybrány nápady s největším počtem bodů a všechny poznámky by byly předány architektovi jako podklad k projektu. V našem případě to byla jen ukázka, "na ostro" se plánování uskuteční až v lednu.

Některé lidi na schůzku přitáhla mylná informace, např. že se v parčíku mají kácet stromy, stavět podium nebo uzavřené dětské hřiště. Odcházeli ale spokojení, že žádný plán ještě neexistuje a navíc se na jeho tvorbě mohou podílet opravdu všichni.

Plánovat se ještě skutečně nezačalo. První plánovací schůzka proběhne v lednu 2016 s veřejností. Pokud máte nápady a chcete výslednou podobu parčíku ovlivnit, nezbývá než se na plánování dostavit. Přesný termín sledujte na tomto webu.

 

Náhledy fotografií ze složky Informační schůzka 19. 10. 2015

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář